werkwijze

je tuin aanpakken

Je tuin aanpakken is niet een klusje wat je op een zaterdagmiddag even doet, ook al lijkt het bij klus programma's altijd heel makkelijk. Je hebt vaak geen idee waar je moet beginnen!
Tuinontwerp, beplantingsplan, tuinadvies, aanleg, ik kan u op meerdere manieren helpen. Ik vertel u graag hoe ik u kan helpen en wat u van mij kan verwachten.

tuinontwerp

Op basis van het kennismakingsgesprek heb ik al uw wensen in beeld gebracht. Hiermee gaan wij aan de slag. We laten alle elementen op elkaar aansluiten, waardoor er rust en eenheid ontstaat. Het tuinontwerp geeft de inrichting van uw tuin weer. Als eerste maak ik één of meerdere schetsontwerpen. Deze bespreken ik met u, zodat ik mijn visie op de ontwerpen kan toelichten en u een keuze kunt maken. Op basis van de bespreking van het schetsontwerp maak ik het tuinontwerp definitief. Met het definitieve ontwerp heeft u een tekening op schaal op basis waarvan u uw tuin kan aanleggen. Wanneer u ook een uitwerking van de beplanting wilt, kan ik voor u een beplantingsplan maken.
tuinontwerp
3D-tekening

beplantingsplan

Om het tuinontwerp goed tot zijn recht te laten komen, is de keuze van beplanting erg belangrijk. Hierbij is niet alleen de bloeivorm en kleur van de bloemen van belang, maar ook de sierwaarde van het blad. Door mijn grote plantenkennis kan ik u een passend beplantingsplan bieden. In het beplantingsplan zorg ik ervoor dat de beplanting sfeer geeft aan uw tuin, bij elkaar past en optimaal is afgestemd op de plek in uw tuin. De keuze van de planten hangt samen met uw voorkeur, de gewenste sfeer, de ligging en grondsoort. Het resultaat is een tekening waarop de plaats van alle beplanting is weergeven met cijfers en nummers en een bijbehorende plantenlijst waarin alle plantennamen en de aantallen zijn aangegeven. Ook is de kleur en bloeitijd van de planten aangegeven. Met het tuinontwerp en beplantingsplan kunt u de tuin zelf aanleggen of aan laten leggen.
beplantingsplan

aanleg

Met het tuinontwerp en het beplantingsplan heeft u alle informatie om de tuin aan te kunnenleggen. Passiflora kan de totale aanleg van de tuin voor u verzorgen. Ook kunnen wij een deel van het werk voor u uit handen nemen. U kunt dan denken aan:
- bestellen en leveren van de beplanting
- aanleg van de beplanting
- verzorgen van de aanleg van de bestrating
- verzorgen van de aanleg van houtwerk als pergola of overkapping
Ik kan de verschillende partijen bij elkaar zoeken die uw totale tuin kunnen aanleggen. Wanneer wij de aanleg voor u mogen verzorgen, kom ik na een jaar nog een keer bij u langs. Ik hoor dan graag van u hoe u de tuin ervaart. Ik kan u dan ook advies en tips geven over bijvoorbeeld het onderhoud.

tuinadvies

Misschien bent u tevreden over de indeling van uw tuin, maar wilt u nog wat veranderen of verbeteren. Dit kan zijn het toevoegen van elementen of advies over welke planten er toegevoegd kunnen worden. Ik help u daar graag bij. Ik kan u ook tips geven over de verzorging en het onderhoud van bepaalde planten of borders. Ik kom graag bij u langs om advies te geven en u verder te helpen.

contactgegevens

Zevenbladstraat 34
6841 KW Arnhem
026 - 3702580
info@passiflora-tuinen.nl

kennismaken?

Ik hoor graag welke vragen je hebt! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
meteen even bellen!