Landelijke tuin

Het perceel van een voormalig loonwerkersbedrijf is door de gemeente herbestemd. Op het perceel zijn een viertal woningen geclusterd gepositioneerd in de vorm van een boerderijensemble. Om de sfeer van een boerenerf te benadrukken zijn een moestuin, dierenweide en een bomengaard opgenomen in de tuin. Het erf van het huis wordt omsloten door een haag welke aansluit op de haag rondom het hoofdgebouw van het ensemble. In de haag is een doorgang naar de moestuin, bloemenweide en de geitenweide. Dit tuinontwerp gaat om de tuin direct om het huis. Het tuinontwerp bestaat uit vaste plantenborders, solitaire bomen, paden, gazon, schorspaadjes, verharde terrassen en een speelweide. De tuin heeft een natuurlijke sfeer door de gebogen lijnen en de beplanting. De bomen en heesters versterk de zichtlijnen naar het open buitengebied. De beplanting bestaat uit grote groepen van dezelfde soort met solitaire siergrassen en vaste planten. Het gazon geeft de tuin een ruimtelijk gevoel. De tuin is niet direct te overzien en dat maakt het uitnodigend om de tuin in te lopen.

We hadden wel wensen en ideeën, maar geen idee hoe we dat in onze grote tuin tot uiting konden brengen. Passiflora heeft die wensen en ideeën op papier gezet in een heel mooi ontwerp. Tijdens de aanleg die we samen hebben uitgevoerd, was er voldoende ruimte voor (kleine) aanpassingen zodat het nu echt een heerlijke tuin geworden is, echt zoals we hadden gehoopt!
Joke en Jeroen

bekijk ook een van mijn andere projecten

ruimte in een kleine tuin

Misschien wel de grootste uitdaging, zo efficient mogelijk omgaan met ruimte, zodat alle wensen worden ingevuld
Lees verder
kleine tuin

veelzijdige tuin

Om alle gezinsleden te laten genieten in de tuin, is een veelzijdige tuin nodig.
Lees verder
gezins tuin

een moderne tuin

Modern wordt vaak geassocieerd met strak. En bij strak, denk je al snel aan mooie bestrating. Hoe je een strakke tuin creeert zonder de hele tuin te bestraten lees je hier
Lees verder
moderne leeftuin

hoe een tuin de werkprocessen kan optimaliseren

Een goed ingerichte tuin bied een enorm ondersteuning in de dagelijkse processen op een kantoor. De ontspannen omgeving van de tuin zorgt ervoor dat je weer opgeladen aan het werk kan
Lees verder
zakelijke tuin

schoolplein om te leren en te spelen

Het ideale schoolplein zorgt ervoor dat je lekker kan spelen en dat er voldoende aanbod is om allerlei verschillende dingen te leren.
Lees verder
schoolplein

contactgegevens

Zevenbladstraat 34
6841 KW Arnhem
026 - 3702580
info@passiflora-tuinen.nl

kennismaken?

Ik hoor graag welke vragen je hebt! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
meteen even bellen!